Jak se vyznat ve štítcích a kategoriích?

“Prase aby se v tom vyznalo,” hřímal vždy můj přítel, starší bratr a životní guru při různých příležitostech. Na Novém Koštěti používám různé štítky, pomocí kterých hodnotím a škatulkuju navštívené restaurace. Zde je návod, abyste nemuseli tápat v mých pseudointelektuálských označeních.

  • ??hvezd – udává celkový počet (z patnácti), kolik jsem podniku přidělil. Snadno tak můžete najít nejlepší restauranty ale i nejhnusnější pajzly pěkně pohromadě.
  • student-life – štítek, kterému se mezi profíky říká cenová kategorie. Tohle označení je ale dle mého názoru těžce zastaralé, proto jsem přišel s novým. student-life jsou spíše rychlá občerstvení, která těží především z lidových cen. na-rande je štítek pro podniky, kam byste klidně mohli někoho vzít na rande a nemuseli byste se stydět. Konečně pro opravdové fajnšmekry tu mám štítek ultraposh, kterým označuji místa, kam jsem se podíval pouze díky štědrému spozoringu od své ženy.
  • vizita – na tuhle specialitku si budete ještě chvíli muset počkat. Do nejzajímavějších podniků mám v plánu se (řekněme po roce) vrátit a zrevidovat svou recenzi.

Momentálně na blogu používám také čtyři kategorie, do kterých jsou navštívené podniky zařazeny.

  • Bistro – bistro je sice francouzský koncept, ale svému jménu vděčí Rusům. Ti si totiž, kvůli neznalosti francouzštiny, objednávají pokřikem “Bystro!”, tj. “Rychle!” V bistru se tedy hraje spíše na rychlost obsloužení než na haute cuisine.
  • Kavárna – vymysleli je Arabové, ale pak si je zakázali, protože se v nich moc chlastalo a řešila se tam politika. Od tý doby tam chodí hipsteři, aby ušetřili za mobilní data.
  • Gastropub – tento typ stravovacího zařízení nabízí (jako všechny puby) klasické pochutiny k pivu – rychlé, snadné, tučné a slané. Ale to pivo, to je grunt! V gastropubech najdete jen ty nejuleželejší ležáky, nefiltry a pivní speciály.
  • Lahůdkářství – často se zde nabízí drahé a těžko sehnatelné dobroty všeho druhu. Mívají obrovskou výhodu oproti klasickým restauracím – vidíte, co si objednáváte. Problém je, že to tam někdy můžete vidět i tři dni v kuse.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: